Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Moja Pohoda: mafia, hip-hop aj rokenrol

.marek Vagovič .názory

V sobotu som chvíľu pracoval a potom sa až do rána zabával. Po dvoch mimoriadne otvorených diskusiách o bossoch podsvetia a ich praktikách ma milo prekvapil maďarský rap aj britské legendy Suede. Trenčiansky festival Pohoda ani tento rok nesklamal.

Marek Vagovič

Pred debatami s investigatívnym novinárom Tomom Nicholsonom a bývalým policajným prezidentom Jaroslavom Spišiakom som mal trochu malú dušičku. Predsa len, robiť rozhovor s ľuďmi, s ktorými som už ikskrát debatoval o mafii či korupcii v politike, je isté riziko. Našťastie, ani jeden z hostí nesklamal – Tom prvýkrát pripustil, že za nedávnou krádežou jeho služobného mercedesu neďaleko Varšavy môže byť tajná služba. Do Poľska totiž cestoval aj s “kamarátom”, ktorý v skutočnosti pracuje pre vojenské spravodajstvo. Jaroslav Spišiak zase hovoril o tom, ako mu minimálne päťkrát hrozila fyzická likvidácia aj únos. Mafia chcela ublížiť aj jeho bratovi či zmrzačiť jeho syna. Keď sa verejne poďakoval svoje manželke, v očiach sa mu leskli slzy. Veľmi silný moment, na ktorý zrejme návštevníci Pohody tak skoro nezabudnú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite