Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podnikateľ: Ako som dával úplatky

.marek Vagovič .názory

Na Slovensku zrejme neexistuje podnikateľ, ktorý by tak otvorene hovoril o podplácaní pri štátnych zákazkách. Podľa neho je úplne jedno, kto je pri moci, pretože úplatky berú všetci. Martin Sukupčák.

Marek Vagovič

.koľko percent sa odovzdáva za víťazstvo v tendri?

V stavebníctve minimálne desať, ale sú aj extrémy. Raz sa ma jeden človek pýtal, či nechce naša firma stavať ambasádu v Berlíne. Podmienkou bolo, aby sme zaplatili 30 percentnú províziu.

.kedy ste dali prvýkrát úplatok?

Krátko po rozdelení Československa. Vybavoval som vtedy licencie, aby mohli naši robotníci pracovať v Nemecku. Úradník na ministerstve hospodárstva mi povedal, že naša firma tam kráľovsky zarobí, takže 100 mariek za jednu licenciu nemôže byť pre mňa problém.

.keď bol šéfom rezortu Eduard Kukan z SDKÚ, uchádzali ste sa aj o stavebnú zákazku za 170 miliónov korún. Napriek tomu, že ste dali najlepšiu ponuku, dostala ju firma, ktorá dlhovala Sociálnej poisťovni 5 miliónov korún. Podali ste námietku na Úrad pre verejné obstarávanie, no nič sa nedialo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite