Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Amatér Procházka

.marek Vagovič .názory

Na začiatku sa javil ako líder novej generácie, ktorá zmení politickú mapu krajiny. Dnes je Radoslav Procházka nedôveryhodný amatér, ktorý možno stroskotá na vysmievanom klaunovi Igorovi Matovičovi.

Marek Vagovič

V Českej republike to bolo dlho podobné ako na Slovensku: mnohí politici sa zaplietli do pochybných kšeftov, no napriek tomu boli celé roky neohrození. Potom sa však stala vrchnou štátnou zástupkyňou (obdoba našej prokuratúry) Lenka Bradáčová. V tom čase štyridsiatnička, nezaťažená väzbami zvnútra, ktorú nemohol vydierať ani nikto zvonka (kmotri). Keďže Bradáčová priviedla do úradu aj vrstovníkov s podobnou mentalitou, v Česku nastala pohroma: najskôr padol do korupčnej siete Rath, neskôr aj ďalší politici. Polícia (štátne zastupiteľstvo) napokon udrela aj na premiéra Nečasa. Táto akcia má síce aj mnoho odporcov, kľúčové je však niečo iné: nová generácia má guráž, aby mohla meniť systém k lepšiemu. Niekedy pri tom síce lietajú triesky, ale tak je to vždy, keď sa dejú veľké veci.

Aj Radoslav Procházka sa na začiatku javil ako líder novej generácie, ktorá zmení politickú klímu v krajine.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite