Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Smer v koncoch

.martin Hanus .názory

Už dnes je jasné, že týmito prezidentskými voľbami sa končí jedna éra. Nech totiž sobotňajšie voľby dopadnú akokoľvek, Robert Fico bude po nich slabším politikom, Smer začne padať a slovenská pravica sa nadýchne k novému životu.

Začnime prvou možnosťou, ktorú naďalej pokladám za pravdepodobnejšiu: ak Robert Fico prehrá, bude to pre neho aj jeho stranícku mašinériu Waterloo. Premiér dal do týchto volieb úplne všetko. Posledné dva týždne nasadil aj so svojou boľavou nohou horúčkovité tempo, stihol summit v Bruseli, chodil z diskusie do diskusie, prejazdil Slovensko, cestoval za chlapmi do fabrík, za ženami na MDŽ, prijal olympionikov a paralympionikov a spolu s Marekom Maďaričom organizoval najšpinavejšiu kampaň od volieb roku 1998. Nad krajinou sa navyše rozprestrela pavučina smeráckych starostov, ktorým dal Ficov štáb povel, aby vo svojich obciach zabezpečili čo najväčšiu volebnú účasť voličov Smeru. Ak teda Robert Fico tento boj prehrá, otrasie sa jeho celý doterajší svet. Zrazu pochopí, že ani on sa v politike nevyhne normálnemu cyklu spotreby, ktorého sa vždy tak panicky bál, veď jeho životnou nočnou morou bol postupný „úbytok“ Mečiara a Dzurindu. Únik z tohto cyklu bol jeho hlavným motívom, prečo zatúžil po úrade prezidenta, a toto všetko by bolo naraz fuč.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite