Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kaliňák a mafia

.marek Vagovič .názory

Minister vnútra sa zrejme v prípade víťazstva Roberta Fica v prezidentských voľbách stane premiérom. Ako sa Kaliňákovi darilo v boji s organizovaným zločinom? Prečo polícia za dva roky usvedčila len jedného vplyvného mafiána?

Marek Vagovič

Robert Kaliňák sa veľmi hnevá, keď ho novinári spájajú s podsvetím. Spomínam si, ako ma presviedčal, že sa nikdy nestretol so zavraždeným mafiánskym bossom Jozefom Svobodom. Jeho bývalá manželka Karin totiž .týždňu potvrdila, že v noci zo 17. na 18. apríla 2004 oslavovali s Kaliňákom víťazstvo Ivana Gašparoviča v prezidentských voľbách – v petržalskej krčme Football Pub. „Bolo to také tajné stretnutie, kde sa manželovi vtieral do pozornosti,“ povedala Svobodová o Kaliňákovi.

V skutočnosti sa vyjadrila zemitejšie, tento typ žien si nedáva servítku pred ústa. “Pchal sa mu do zadku,” zopakovala Karin Svobodová. Zavolal som teda Kaliňákovi, aby na to reagoval. “Tak toto si naozaj nepamätám, tá noc bola veľmi hektická,“zahabkal najskôr inokedy suverénny politik. Keď to rozdýchal, po trápnom tichu napokon dodal: „Ale dosť o tom pochybujem, nepoznal som Jozefa Svobodu.“ Keďže si však dobre pamätám priebeh nášho rozhovoru, veľmi Kaliňákovi neverím.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite