Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nový .týždeň: Ficov generál nastupuje

.martin Hanus .názory

Vo vydaní .týždňa, ktoré je v predaji od pondelka 17. júna, si môžete okrem iného prečítať:

Podľa všetkého sa novým generálnym prokurátorom stane Jaromír Čižnár, teda muž so silným politickým krytím, za ktorým stojí sám premiér Robert Fico. Marek Vagovič píše, že od neho nemožno čakať žiadne zázraky. Na druhej strane je dostatočne nevyspytateľný na to, aby sa mali pred ním na pozore aj podnikateľské skupiny okolo Smeru.

Téme generálneho prokurátora sa venujeme aj v rozsiahlom rozhovore s bývalým šéfom Ústavného súdu Jánom Mazákom, ktorý na urýchlenú novú voľbu GP hovorí: „V právnom štáte je nemysliteľné nevyčkať na výsledok. Ak by dal Ústavný súd Čentéšovi za pravdu, aká bude náprava?“ Mazák sa vracia k minuloročnému rozhodnutiu ÚS, v ktorom súd de facto umožnil Gašparovičovi nevymenovať Čentéša: „Keď som ho čítal, nechcel som veriť vlastným očiam.“

"V dejinách demokratického československého a českého štátu tu niečo také ešte nebolo," píše pre .týždeň Roman Joch, Slovák, ktorý bol ešte minulý rok poradcom českého premiéra Petra Nečasa.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite