Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SaS pred rozkolom

.marek Vagovič .názory

V sobotu sa v Prešove rozhodne o novom predsedovi SaS. Či už to bude Richard Sulík, alebo Jozef Kollár, liberálov čaká boj o prežitie. Vzťahy v SaS sú totiž natoľko vyhrotené, že víťazstvo ktoréhokoľvek z nich zrejme stranu rozčesne a posunie mimo parlamentu.

Marek Vagovič


.odhadovať výsledok pár dní pred kongresom je riziko: z rozhovorov .týždňa s kľúčovými ľuďmi v strane však vyplýva, že viac si verí Sulík a jeho priaznivci. Doteraz komunikoval osobne alebo telefonicky takmer s 200 z 280 členov SaS, ktorí môžu hlasovať o novom lídrovi strany. Sulík má v pláne ešte ďalších 30 stretnutí, no už teraz si je istý, že s prehľadom porazí svojho vyzývateľa Kollára. Jeden z jeho najbližších spolupracovníkov je však trochu opatrnejší. „Bude to 60 ku 40 v prospech Sulíka,” myslí si.

.rozhodne Bratislava

Kollárovi ľudia dúfajú, že to môže byť aj naopak, keďže majú údajne väčšinu v štyroch krajoch (Košice, Prešov, Nitra, Žilina).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite