Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nemeckí seniori, slovenská príležitosť

.lukáš Krivošík .názory

Nemeckí seniori, ktorých rodiny si nemôžu dovoliť starobinec vo svojej vlasti, čoraz viac využívajú domovy dôchodcov v krajinách ako je Slovensko. Pre nich východisko z núdze, kým pre nás zaujímavá podnikateľská príležitosť.

Lukáš Krivošík

Ľudia, ktorí chcú u nás podnikať, sa takým alebo onakým spôsobom musia vyrovnávať s problémom nízkej kúpyschopnosti Slovákov. Jednou z cestičiek môže byť nájsť si svoju klientelu v zámožnejšej cudzine a peniaze sem prosto nosiť odtiaľ. Touto cestou sa u nás vydávajú aj niektoré sociálne zariadenia pre seniorov. Nemecký denník Welt o tom cez víkend priniesol  pozoruhodnú reportáž.

V článku sa píše o babičke z Bavorska, ktorá trpí demenciou, pričom syn jej platí pobyt v domove dôchodcov v Zlatnej na Ostrove v okrese Komárno. Kým v Nemecku platil za miesto v zariadení pre seniorov 3100 eur mesačne, na Slovensku je to len tretina tejto sumy. Miesto im sprostredkoval Nemec, žijúci u nás. Reportáž čitateľa zavedie aj do podobnej inštitúcie v obci Pohronský Ruskov v okrese Levice, kde nemeckí dôchodcovia žijú spoločne so slovenskými.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite