Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Problém Dušana Kováčika

.marek Vagovič .názory

Špeciálny prokurátor nechce vysvetliť, ako získal titul PhD. Na pohľad banalita, ktorá trochu spochybňuje jeho kredit. Kováčik má však na hlave oveľa väčšie maslo, ktoré doteraz nikomu neprekážalo.

Marek Vagovič

Dušan Kováčik je profesionálny vojak. Nikdy nemal na viac a podľa toho vyzerá aj jeho doterajšie pôsobenie vo funkcii špeciálneho prokurátora. Nekompetentné rozhodnutia a zastavovanie trestných stíhaní v dôležitých politických, ekonomických, aj mafiánskych kauzách – toto je pravá tvár Dušana Kováčika. Doteraz nie je známy jediný veľký korupčný prípad, ktorý by dotiahol do úspešného konca, naopak – v jeho kariére dominujú skôr spackané kauzy typu olejári, Veľký Slavkov, Šatanove pozemky či financovanie strany Smer (týždeň č. 8,14,15/2011). Kováčik sa už dávno spreneveril svojmu poslaniu – ísť tvrdo po krku bielym golierom. Jeho jediným šťastím je, že väčšina jeho podriadených odvádza dobrú prácu, takže špeciálna prokuratúra má na verejnosti stále slušný kredit.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite