Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Až za hrob

.jaroslav Daniška .názory

Môj brat, ktorý nedávno založil malý inštitút na ochranu rodiny a nenarodeného ľudského života HFI.sk, pred časom položil otázku, aký by mal byť ďalší krok pri ochrane života.

Sme po rozhodnutí ústavného súdu, ktorý v lajdácky povrchne napísanom odôvodnení potvrdil legálnosť potratu v podstate bez obmedzenia.
Zmluva o výhrade svedomia neprešla, pretože túto tému zneužil jeden neslušný politik a odvtedy sa nenašiel nikto, kto by ju vedel autoritatívne vrátiť do hry.

Prešiel však zákon o informovanom súhlase ženy, ktorý predpokladá, že žena sa musí o potrate rozhodnúť informovaná o adopcii, pestúnstve a všemožnej finančne-sociálnej pomoci rôznych organizácii. V praxi to síce, zdá sa, veľmi nefunguje, ale možno to chce iba čas.

Máme tiež za sebou tzv. špinavú kampaň, ktorá nám ukázala obrázky, ako vlastne vyzerá právo voľby. Máme za sebou každoročné pro-life pochody, biele stužky, zapaľované sviečky v našich kostoloch a domoch. 

Máme tu celý sektor organizácii, ktoré zachraňujú matky a ich deti, ktoré si nevedia predstaviť, čo bude zajtra. A vďaka nim dnes žijú a robia radosť iným.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite