Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Alternatíva horšia ako Fico

.jaroslav Daniška .názory

Slovenská politika sa mení k horšiemu. Ničí ju Anti-Gorila.

Zlom prišiel niekedy medzi 3. a 6. februárom.  V piatok tretieho bol najväčší protest Anti-Gorily, podľa odhadov vyšlo v Bratislave do ulíc okolo desať tisíc ľudí. A to pritiahlo ku tribúne všetky „vyžírky“ zľava doprava. Aktivisti, anti-globalisti, skinheadi, anarchisti, milovníci priamej demokracie, kritici všetkých parlamentných strán – a ich kvázi-intelektuálski advokáti, tí všetci si našli miesto v dave, niektorí aj na tribúne.
Pravda, boli tam aj iní ľudia, milé staršie panie a páni, nahnevaní voliči pravice, mestskí voliči, ktorí si zaslúžia lepšiu stranu ako SDKÚ. Dôležité však je, kto určuje témy a kto robí komparz. Nuž a lídrami Anti-Gorily sa stali ľudia, ktorí sa postavili proti systému, ľudia, ktorým vadili všetky politické strany, ľudia, ktorí prestali rozlišovať medzi tými, čo sa v roku 2006 delili o provízie a tými, čo stáli proti nim.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite