Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prekvapenie roka: SaS nebude v parlamente

.jaroslav Daniška .názory

Viete si to predstaviť? A čo by to znamenalo pre slovenskú politiku?

Túto tému naplno otvoril posledný prieskum agentúry Focus. Sulíkova strana mala v decembrovom výskume 5,6 percenta. Prieskumy netreba preceňovať, ale klesajúci trend a hranica piatich percent musia vystrašiť každú politickú stranu na svete. Osobitne dva mesiace pred voľbami.

Prečo sa to deje? A môže SaS skončiť pred dverami parlamentu?

Najpohodlnejšie vysvetlenie je, že Sulíkova strana to prehnala v téme eura, kvôli nej padla vláda a teraz platí za svoju nerozvážnosť politickú cenu. Nie je to však také jednoduché. Napokon, Sulíkova strana v téme eurovalu zastupovala takmer tretinu slovenských voličov a vláda nepadla kvôli nej, ale kvôli Ivete Radičovej, ktorá nedokázala zvládať funkciu v ťažkých časoch.

Takže?

Dôvody budú zrejme trošku komplikovanejšie.

Domnievam sa, že hlavné sú dva.

Po prvé, SaS nebola vo vláde úspešná. Čo vlastne ministri SaS reprezentujú? Čo dosiahli?

Galko išiel po bolševikovi a darilo sa mu. Rozkladal zabehané väzby, overoval tendre a upozorňoval, aký nebezpečný je pre našu krajinu „sympaťák“ Kaliňák.

Ale inak? Čo pozitívne Galko dosiahol? Rozklad armády pokračoval a dosiahol nové dno. Náš minister vojny nemal názor na žiadnu vojnu. Nemal vlastné témy, ani ministerské spôsoby. Zdalo sa, že nič ho nebaví tak, ako PR pre bulvár a trochu pubertálne nasadenie pre blogovanie.

Ešte horšie je na tom Miškov. Vieme, že si chodí kupovať obleky do Milána a navrhoval niečo, čo nazval Singapur, ale nič z toho nie je. Dôvod? Ťažko povedať, tento znalec reklamnej brandže totiž politicky veľmi nepôsobil.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite