Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Novinárska etika Plus 7 dní

.marek Vagovič .názory

Najpredávanejší slovenský časopis už roky bez hanby vykráda články iných médií. Keď ich na to upozorníte, väčšinou im nestojíte ani za to, aby vám aspoň formálne odpovedali. Týždenník Plus 7 dní vedú cynici, ktorí majú novinársku etiku na háku.

Marek Vagovič

Časopis Plus 7 dní si za dvadsať rokov svojho pôsobenia na slovenskom trhu vybudoval istý rešpekt politikov aj novinárov. Mnohí ho síce nemajú radi, ale nemôžu ho ignorovať: približne 150-tisíc predaných výtlačkov týždenne je sila, s ktorou sa tu nikto nechce zahrávať.

Časopis už zverejnil množstvo káuz aj kauzičiek, ktoré zlomili krk skorumpovaným politikom aj vplyvným ľuďom z biznisu. Problém je, že Plus 7 dní nepracuje len s vlastnými zdrojmi, ale bohapusto vykráda aj články iných médií, pričom sa tvári, že ide o jeho vlastné odhalenia.

Niekedy pred dvoma či troma rokmi, keď som ešte pracoval v redakcii denníka SME, bolo vedenie Plus 7 dní dôrazne upozornené, že kopírovanie celých pasáží z cudzích textov, ktoré následne vydávali za vlastnú investigatívu, je vážny problém. Chvíľu sa tvárili, že si to uvedomujú, občas nás aj zacitovali – po niekoľkých týždňoch sa však všetko vrátilo do starých koľají.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite