Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komu patrí tento štát?

.jaroslav Daniška .názory

Pôvodne som na tomto mieste chcel napísať niečo o Vianociach. Text je hotový, ale musel som ho odložiť. Nedá sa inak.

Nepatrím do spravodajskej komunity a ani som o to nikdy nemal záujem, takže texty údajných prepisov pána Haščáka so slovenskými politikmi a politickými nominantnami som si prečítal až na internete.

A odvtedy sa nestačím čudovať.

Začnem od konca.

Televízia Markíza v stredu 21. decembra otvorila svoje hlavné večerné správy príspevkom o uniknutých odposluchoch bez jediného mena. Dala slovo dvom ľuďom, ktorých označila za expertov, a tí jej potvrdili, že prepisy odposluchov považujú za pravé, Markíza však pred tým zavrela oči aj uši. Dezorientovaný divák sa teda nedozvedel nič. Ani jedno meno, ani jednu sumu, žiadnu firmu, žiadnu stranu. Absurditu tejto vykastrovanej správy podčiarkla za ňou nasledujúca, kde sa redaktor tejto obrázkovej televízie rozohňoval nad vianočnými odmenami vo výške 700 eur pre jedného z úradníkov platinovej kauzy.

Lepšie sa témy nechopil ani denník SME. Slovo si zobral jeho komentátor Lukáš Fila, pre ktorého je politika nanajvýš tak zdrojom inšpirácie pre ironické poznámky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite