Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Voľby s Matovičom

.martin Hanus .názory

Spečatené volebné spojenectvo Igora Matoviča s Petrom Zajacom a Vladimírom Palkom je naozaj bizarné. Napriek tomu má svoje opodstatnenie.

Celý Matovičov koncept nezávislých osobností, za ktorými budú kandidovať ľudia z OKS, KDS a v závere to zaklincuje štvorica Obyčajných, je vo svojej podstate falošný. 

Ak Matovič hovorí, že chce kandidovať ako posledný a dostať sa do parlamentu poctivo cez krúžky, nie je to od neho príliš poctivé: je predsa jasné, že skutočným lídrom kandidátky je on, čo napokon jeho 150. miesto zvýrazňuje len o trochu menej, ako keby bol na jej čele. Jednoducho ak sa kandidátka Obyčajných ľudí dostane do parlamentu, je úplne evidentné, že sa Matovič prekrúžkuje a v takom prípade nepodstupuje žiadne riziko.


Ale nielen preto je Matovičov koncept falošný. V politike neexistuje nič také ako nezávislé osobnosti, ktoré by poletovali kdesi medzi nebom a zemou.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite