Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kádehácke dušičky

.jaroslav Daniška .názory

Figeľova strana je v smrteľnom zovretí.

Ak ešte pôjdete tento rok na cintorín a budete sa modliť za zosnulých, venujte malú spomienku aj KDH. Táto kedysi pre Slovensko dôležitá strana sa totiž práve ocitla v smrteľnom zovretí. Dostala dvojitého Nelsona.

Celá pravica sa zľakla dôsledkov zlého rozhodnutia Ivety Radičovej a snaží sa z nerozumnej hry, v ktorej vymenila Sulíka za Fica, vymaniť. Nie však KDH. Ján a Robert už spolu randia. Platonicky, ale celkom živo.

Ale pozor, objatie Roberta Fica nie je pre KDH smrteľné, to určite nie. Figeľova strana pustí perie (tak ako v roku 2006, keď pred voľbami Pavol Hrušovský nevedel povedať svoj názor na Smer), ale na toto nezahynie. Napokon, väčšina slovenských kresťanov už dnes Smer volí. Pod kresťanmi myslím ľudí, ktorí chodia do kostola každú nedeľu. Ako je to možné? Nuž, jednoducho. Smer ich nedráždi proticirkevnou politikou a rieši to, čo považujú za dôležité. Čiže sociálne témy a maďarský nacionalizmus. Ale o tom inokedy.

Vráťme sa k dvojitému Nelsonovi.

Z druhej strany zoviera Figeľov krk Dzurinda.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite