Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo si Dzurinda tak verí?

.martin Hanus .názory

Mikuláš Dzurinda sa v poslednom čase dva krát hrubo prerátal: ešte na začiatku októbra veril, že koalícia zlomí Sulíka na eurovale. Lenže nezlomila. Teraz verí on aj jeho okolie, že odchod Ivety Radičovej SDKÚ v marcových voľbách nepoškodí.

Lenže poškodí. Pre SDKÚ sa to totiž vyvíja veľmi zle: Iveta Radičová sa nielenže neobjaví na predvolebných bilbordoch, ale ako v sobotu oznámila, hneď po voľbách opustí Dzurindovu stranu. A ako sa ukázalo v nedeľu, Radičová sa nebude od SDKÚ dištancovať iba potichu, ale nahlas. Kým Dzurinda bude kampaňovať proti Ficovi a Sulíkovi, suverénne najpopulárnejšia politička SDKÚ bude „svojej“ strane splácať úroky - za Dzurindove úskoky pri voľbe Trnku, za poníženie od Mikloša pri budove daňovákov... A tak keď sa jej novinári budú tento týždeň pýtať na výsledky kontroly pri podozrivom predaji platinových sitiek, rada a ochotne sa s nimi podelí o svoje dojmy.   


Zvonku preto Dzurindove sebavedomie vyzerá nepochopiteľne: SDKÚ nechalo pre nepopulárny euroval padnúť vládu, strana nemá žiadne veľké témy, potenciálnych voličov jej budú, každý svojím spôsobom, odlákavať Sulík aj Radičová.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite