Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Radičovej zodpovednosť

.jaroslav Daniška .názory

Môžete ju vidieť ako obeť, môžete s ňou sympatizovať. Ale zodpovednosti ju nezbaví nikto.

Iveta Radičová nie je dobrý premiér. Ľudia ju majú celkom radi, dôveryhodnosť má pomerne vysokú, ale jej charizma až príliš pripomína Alexandra Dubčeka.  Muža, ktorý bol symbolom nádeje, ale ako politik zlyhal. Aj jeho mali radi pre jeho úsmev, za to, že sa rozplakal, všetci vedeli, že sa s Brežnevom nebozkáva rád, ale to bolo všetko. Dubček sa nedokázal postaviť Moskve, nemyslel krok dopredu, nerozumel moci a už vôbec nie medzinárodnej politike.

Radičová je podobný prípad.

Pred pár mesiacmi som ju videl v diskusii na ČT24, bola to jedna z tých ženských relácii, Radičová si užívala priazeň moderátorky, politickej komentátorky aj kolegyne sociologičky. Bola pre nich stelesnením ideálu: ona, žena, robí politiku s Angelou Merkelovou, žije v salónoch vysokej politiky, chlapi na ňu musia brať ohľad, proste feministická idylka.

Žiaľ, nič z toho mimo štúdia neexistuje.

Za vyše roka sa jej nepodarilo vytvoriť si v SDKÚ relevantnú skupinu poslancov, o ktorú by sa mohla oprieť. Nemá oporu ani v predsedníctve.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite