Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kedy pošleme Slotu k čertom?

.martin Hanus .názory

Predseda SNS opäť prehovoril. Nie na chorvátskej jachte, ale na tlačovke v Bratislave. Vraj sa máme vrátiť ku korune a bývalú Ficovu - teda aj svoju - vládu skritizoval, že po zavedení eura neuložila koruny do depozitu, ale z nich spravila „brikety“.

Ján Slota je ozaj skvelý líder národnej strany. Na korunu si spomenul v ten najpríhodnejší čas. Keď Slovensko s nekritickým nadšením vstupovalo do eurozóny, koaličný Slota síce za euro nehorlil, ale čušal ako voš pod chrastou. (I keď autor týchto riadkov, ktorý písal proti rýchlemu prijatiu eura, bol za to rád, o takéhoto spojenca príliš nestál.)

Tak to bolo pri všetkých témach, ktorých by sa každá normálna vlastenecká strana chytila. Keď sa hlasovalo o Lisabonskej zmluve, ktorá zbavovala Slovensko ďalších právomocí v prospech Bruselu a opozícia ju z vnútropolitických dôvodov nepodporila, koaličný Slota vyčítal SDKÚ, že napľula na Európsku úniu. A keď prišla do parlamentu deklarácia o daňovej zvrchovanosti, koaličný Slota, ktorý za všetkým pozemským zlom vidí Maďarov a za všetkým dobrom eurofondy, ju odmietol s tým, že sme predsa v Európe a aj tak sa nám raz treba zharmonizovať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite