Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čentéšov trapas

.marek Vagovič .názory

Jozef Čentéš, ktorý sa raz možno stane generálnym prokurátorom, si poriadne zavaril.

Marek Vagovič

Najskôr totiž vymazal a následne omylom skartoval výpoveď poslanca Matoviča, ktorý tvrdí, že stranícke nominácie sú korupcia, s ktorou treba poriadne zatočiť. Ani by to nestálo za reč, keby sme nežili na Slovensku: Čentéšov trapas totiž môže byť zámienkou, aby prezident Gašparovič naďalej odkladal jeho vymenovanie do funkcie.

Pochybnosti, či má Čentéš na to, aby viedol takú dôležitú inštitúciu, akou je Generálna prokuratúra, sa totiž začali valiť zo všetkých strán. Až to vyzerá, akoby išlo o vopred pripravený scenár, či dokonca spravodajskú hru. Pravdepodobnejšie však je, že ľudia okolo Trnku len využili Čentéšovu zbytočnú chybu a teraz mu podkurujú, ako sa len dá. Hanbu, ktorú si sám spôsobil, už nezmaže, ale to je ešte ten menší problém.

Najskôr fakty: keď začal Matovič rozprávať o údajnej korupcii v koalícii, Trnka poveril Čentéša, aby ho vypočul ako svedka. Hoci bolo evidentné, že ho tým chcel ponížiť a ukázať mu, kto je na prokuratúre pán, Čentéš jeho pokyn bez problémov akceptoval.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite