Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prokurátor Kováčik v akcii

.marek Vagovič .názory

Špeciálny prokurátor sa navonok tvári, že kritické články o jeho osobe nestoja za reč. Okamžite po ich zverejnení v .týždni však podal trestné oznámenie. Čoho sa bojí tento chýrny strážca zákonnosti?

Marek Vagovič

Pred dvoma týždňami mi poslal špeciálny prokurátor Dušan Kováčik mail, v ktorom reagoval na články Špeciálny prokurátor a Šatanova nočná mora. Začal slušne a optimisticky – zrejme preto, aby vzbudil môj záujem o inak banálny text plný slovnej vaty: „Pán redaktor Vagovič, so záujmom som si prečítal Vaše články, ktoré sa týkajú mojej osoby, respektíve môjho pôsobenia vo funkcii špeciálneho prokurátora.“ 


Potom mierne pritvrdil, pričom namiešal aj trochu konšpirácie: „Nemýlili sa Vaši kolegovia – novinári, keď ma približne pred mesiacom varovali, že pripravujete na objednávku množstvo článkov, ktorých úlohou bude informovať verejnosť o mojej profesionálnej neschopnosti, o tom, že moje riadiace schopnosti sú takmer nulové, pričom budú hrubým spôsobom napadnuté aj moje morálne vlastnosti, nielen ako prokurátora, ale aj ako človeka ako takého.“


A aby dodal svojim argumentom váhu, nezabudol ešte dodať: „Z uvedeného dôvodu som usúdil, že nemá zmysel polemizovať s Vašimi tendenčne napísanými článkami, ktoré len vychádzajú z akýchsi „zaručených informácií“ ľudí, ktorí sa ani neodvážia verejne postaviť a povedať svoje mená.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite