Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čaro hovorkýň

.marek Vagovič .názory

Aj hovorcovia majú zrejme niektoré médiá radšej ako iné. Spôsob, akým komunikujú dievčence z tlačového oddelenia Generálnej prokuratúry, však vyžaduje silné sebazaprenie, aby sa novinár zdržal vulgarizmov.

Marek Vagovič

Jana Tökölyová a Svetlana Močková sú staré harcovníčky, ktoré si už s mediálnymi hyenami čo to odskákali. Denne vybavia možno desiatky novinárskych otázok, čo môže byť niekedy poriadny stres. O tretej popoludní ich už síce často nezastihnete, ale nebuďme závistliví. Ani zamestnanci tlačového oddelenia Generálnej prokuratúry, ktorá rieši najväčšie kauzy v krajine, nie sú povinní byť médiám k dispozícii, kedykoľvek si zmyslia. Čo na tom, že sú platení z našich daní?


Komunikácia s duom Tökölyová – Močková nebola nikdy jednoduchá, hoci tá prvá sa celé roky javila ako ústretovejšia. Je síce možné, že sú od začiatku dohodnuté (dobrý a zlý policajt), keď sa však baby zatnú, je konec. Vtedy strhávajú masky a novinára pošlú do … spôsobom, nad ktorým by odborníkom na PR zostal rozum stáť. Nemám na to síce dôkazy, ale zdá sa mi, že aj hovorkyne prokuratúry sú o čosi nervóznejšie, odkedy sa v parlamente rozpútal boj o nového generálneho prokurátora. 


Dodnes mám pred očami rozhovor, ktorý som robil (spolu s vtedajším kolegom Lukášom Filom z denníka SME) s kandidátom na šéfa prokuratúry Jozefom Čentéšom. Obaja sme už síce zažili všeličo, ale to, čo predvádzali Tökölyová s Močkovou, bola silná káva.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite