Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Deaffiasko

.martin Droppa .názory

Nevyčísliteľné finančné, materiálne i morálne škody a pyramidálna celosvetová hanba pre Slovensko. Tak sa skončili Zimné deaflympijské hry Vysoké Tatry, ktoré sa ani nezačali, pretože týždeň pred oficiálnym otváracím ceremoniálom ich organizátori zrušili.

Kde hľadať vinníka? Dvojzmyselná otázka, pretože po Jaromírovi Rudovi, predsedovi Organizačného výboru 17. ročníka Zimných deaflympijských hier Vysoké Tatry, sa zľahla zem. Niet ho, na otázky neodpovedá, s verejnosťou, médiami ani s oklamanými športovcami a medzinárodnými spoluorganizátormi hier nekomunikuje. Je však on jediný, kto nesie zodpovednosť za to, čo sa stalo a za absolútne i absurdne znevážené meno Slovenska i zdravotne postihnutých športovcov?

Televízne spravodajstvá priniesli smutné zábery na rozčarovaných, psychicky zrútených a plačúcich športovcov zo zahraničia, keď im došli vlastné finančné prostriedky, za ktoré sa ubytovali v tatranských hoteloch. Zbalení, bezradne postávajúci po chodbách, hľadajúci provizórne východiská. Najmenej štyri roky sa pripravovali na vrcholné súťaže svojich športových kariér, napokon horúčkovito hľadali miesto, kde by prenocovali noc – dve, kým nadobro neodletia domov. (Kdeže sa podela povestná slovenská pohostinnosť, dobrosrdečnosť, ochota pomôcť? Kde ostala skrytá proklamovaná ústretovosť majiteľov hotelov a penziónov? A kde sa skryli predstavitelia vysokotatranskej samosprávy, ktorí do hier vkladali nádej na zviditeľnenie tatranského regiónu a propagáciu cestovného ruchu u nás – vlastne u nich? Vari už zabudli na to, ako pohodlne sa im vozilo v požičanej limuzíne s logom hier?
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite