Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

KDH má vážny problém. Existenciálny

.martin Hanus .názory

Niet ministra, o ktorom by sa v súvislosti s klientelizmom nehovorilo viac než o Ivanovi Uhliarikovi. A niet poslanca, ktorého meno by sa v súvislosti s korupciou neskloňovalo častejšie než meno Andreja Ďurkovského. Jednoducho – KDH má vážny problém s morálkou.

O Ivanovi Uhliarikovi sa už v lete hovorilo v zasvätenejších kruhoch ako o problémovom nominantovi na post ministra zdravotníctva, ktorý neprichádza so žiadnou silnou víziou. Jeho dve posledné kauzy asi na odvolanie naozaj  nestačia: ale sedieť vo vláde, ktorej najväčším deklarovaným zmyslom je boj proti korupcii a klientelizmu, a súčasne vymenovať do čela Záchrannej a dopravnej zdravotníckej služby spriazneného človeka, ktorý podal prihlášku do konkurzu po termíne (!), je tak trochu vtip. Sedieť vo vláde za hnutie, ktoré si vpísalo do erbu, že je „cestou k čistote verejného života“, a súčasne proti novonastaveným pravidlám zvýhodniť farmafirmu Pfizer, v ktorej predtým pracoval sám minister a teraz v nej pracuje jeho brat, je tiež také malé huncútstvo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite