Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na obranu straníckej protekcie

.martin Hanus .názory

Celá diskusia o depolitizovaní štátnej správy je plná pomýlených hesiel a gýču. Obyčajní ľudia na čele s Igorom Matovičom, premiérka Iveta Radičová či poslanec Smeru Jakub Topol (v NR SR vystupuje pod občianskym menom Branislav Ondruš) by nás už naozaj mohli prestať zabávať.

Falošnú diskusiu odštartoval Igor Matovič so svojím listom a výzvou, aby koaličné strany odstránili zo štátnej správy všetkých straníckych nominantov a vymenili ich za odborníkov. Premiérka namiesto toho, aby Matoviča uviedla na pravú mieru, radšej populárne zareagovala slovami, že ona veru na Úrade vlády nemá žiadnych straníkov, ale len a jedine odborníkov. Divadlo pre najmenších zavŕšil Jakub Topol, ktorý premiérku usvedčil z klamstva a s rozhorčením vymenoval všetkých modrých mládežníkov, ktorých si Radičová priviedla so sebou. A ešte potáral čosi o tom, že za vlády červených nič také nebolo a vraj čistokrvných straníkov, ktorí dosiaľ o štátnu správu nezakopli, obsadzujú aj na iných úradoch.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite