Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

AD Richard Rybníček: STV ako ďalej

.štefan Nižňanský .názory

V súlade so zákonom uverejňujeme odpoveď súčasného riaditeľa STV Štefana Nižňanského na článok Richarda Rybníčka, ktorý bol publikovaný na webovej stránke .týždňa.

Od Richarda Rybníčka nemožno očakávať iné než iba chŕlenie ohňa a síry na terajšie vedenie STV – veď ako inak má ospravedlniť škody, ktoré Slovenskej televízii napáchal v časoch svojho riaditeľovania, keď sa k verejnoprávnej inštitúcii správal ako ku (svojej) eseročke.

Proti (Rybníčkovmu) gustu niet dišputát, napokon, žijeme v demokracii, kde si každý môže slobodne vyjadriť svoj názor. Iná vec však je, ak vo svojich argumentoch úmyselne klame!

Pán Rybníček vo svojej stati uverejnenej v týždenníku .týždeň napríklad hrubo zavádza, keď tvrdí, že v čase jeho úteku z kancelárie riaditeľa STV mala televízia na účte v hotovosti 220 miliónov slovenských korún a žiadne dlhy. Rybníčkov dočasný nástupca Branislav Záhradník by o tom mohol povedať viac, ďalší generálny riaditeľ po Rybníčkovi - Radim Hreha o tom píše: „V rokoch 2003-2004 STV dostala štátnu podporu presahujúcu miliardu korún (1,019 mil. Sk). Vzhľadom na záväzky STV v objeme 99 miliónov korún mal Rybníček k dispozícii 920 miliónov od štátu a výnosy z poplatkov a reklamy. S takou gigantickou dotáciou žiadny iný manažment STV pred ním ani po ňom nepracoval. V rokoch 2005-2006 STV nedostala žiadne dotácie, nepotrebovala ich, pretože vo veľkom predávala svoj majetok. V roku 2004 za 18, v roku 2005 za 180 a v roku 2006 za 55 miliónov korún. Okrem iných Rybníček predal i parcely v areáli STV v Mlynskej doline. Uvedené výnosy použila STV na prevádzkové financovanie. Žiadny iný generálny riaditeľ takto nepostupoval. Za Rybníčka (2003 - 2006) STV hospodárila so skrytou stratou desiatok až stoviek miliónov ročne. Stratové hospodárenie však bolo kryté štátnymi dotáciami a znižovaním základného imania.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite