Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Dilema kresťanov: s Robertom Ficom za humánnejšie Slovensko?

.martin Hanus .názory

V kresťanských kruhoch sa šíri informácia, že Robert Fico ponúkol KDH za vstup do koalície nielen polovicu ministrov, výhradu vo svedomí v rámci vatikánskych zmlúv, ale aj zákaz potratov podľa poľského modelu. KDH by vraj preto malo na ponuku pristáť.

Protipotratová aktivistka Jana Tutková v hromadne rozposielanom maili vyzýva kresťanov, aby tlmočili Jánovi Figeľovi názor, že za takýchto okolností nemôže ísť do vlády s liberálmi, ale so socialistickým Smerom.
Je fakt, že keby Robert Fico naozaj úplne vážne predostrel takúto ponuku, stálo by to minimálne za úvahu. Iste, potraty nie sú všetko a politika sa nedá redukovať len na ne. Ale rovnako platí, že potratový zákon je najbarbarskejšou normou nášho písaného práva. Ako raz výstižne poznamenal exminister zdravotníctva Roman Kováč, interrupčná tradícia premenila gynekológov na katov, ktorí neobyčajne surovým spôsobom trhajú na kúsky nenarodené deti aj v jedenástom týždni (ak má niekto chuť vtipkovať, že ešte stále ide iba o zhluk nejakých buniek, nech sa informuje

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite