Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Je pravda, že Pravda sficovatela?

.martin Hanus .názory

Ako sa to vezme. Pravda sa aj pod novým majiteľom stavia k Robertovi Ficovi kriticky. Ale spôsobom, s ktorým môže byť Smer celkom spokojný. A zrejme je spokojný aj skutočný majiteľ – viac o jeho možnej identite v tomto texte.

Nad tým, ako mohla dať Pravda horšiu známku za vládnutie Dzurindovi než Ficovi, sa už so zdvihnutým obočím v tejto analýze zamyslel Gabriel Šípoš. Iste, iste, čudné známkovanie a ešte čudnejšie zdôvodnenie.
Na druhej strane hlavný komentátor Pravdy Peter Javůrek nebol vo svojom hodnotení k Ficovi milosrdný. Škoda len, že sa zasekol v čase – kdesi v školskom roku 2007/2008. Napísať v júni 2010, že hospodárska politika vlády bola v podstate zodpovedná a vďaka tomu si ekonomika “veselo užíva výsledky Miklošovej práce”, keď stav verejných financií a hrozivo rastúca zadĺženosť (zn. PPP) pripomínajú Maďarsko z roku 2006, nie je práve analytický majsterštyk.
Ale zaseknutie v čase nie je pod vedením šéfredaktorky Nory Sliškovej hlavný nedostatok Pravdy. Vráťme sa ešte dva mesiace dozadu. Na začiatku apríla, teda krátko po tom, čo sa zmenil majiteľ denníka vrátane vedenia redakcie, sme v .týždni s kolegyňou Evou Čobejovou napísali nasledovné: “Na základe rozličných informácií z podnikateľského prostredia sa domnievame, že skutočným majiteľom nie je Biermann, ale ľudia blízki Smeru. Je preto možné, že Smer konečne získal denník, ktorý ho síce nebude otvorene chváliť, ale preferenčne sa zameria na kauzy SDKÚ a zvyšku opozície. Odkloní tak pozornosť od aktuálnych škandálov Ficovej strany.“
Čo sa dá po dvoch mesiacoch povedať? Uvedené sa viac menej potvrdilo, i keď s istou výhradou. Neuveriteľný PR-rozhovor s krásne nafoteným riaditeľom STV Štefanom Nižňanským berme ako nepodarený vtip, ktorý sa udial bez súhlasu šéfredaktorky (zdroje zvnútra redakcie hovoria, že Slišková sa za rozhovor redaktorom ospravedlnila).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite