Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Predvolebné bilboardy sú úbohé

.jozef Ryník .názory

Cez víkend som cestoval severozápadným Slovenskom až do Spišskej Novej Vsi. Keďže som nešoféroval všímal som si predvolebné bilbordy politických strán pri ceste. Až na stranu SaS im chýbala kreativita a boli nudné. Skúsim zhodnotiť niektoré z nich.

Strana Smer je v tvorbe plagátov nudná. Stále ten istý motív s Ficom v popredí a štatistami zo strany za ním. Nenadarmo sa premiér vyjadril, že on stranu nepotrebuje. Na Spiši sa za ním objavujú aspoň mne neznámi regionálni politici a nie stále tie isté tváre.
SDKÚ-DS ma bilbordovou kampaňou vytáča najviac, keďže som jej sympatizant. Snahy o sociálne hesla sú úbohé, slogany vágne ( Žiť dôstojne...) a navyše malými písmenkami text: riešenie pre strednú vrstvu. Odhliadnuc od toho, že na Slovensku je stredná vrstva široký pojem je to trefa vedľa. Chceli tým autori povedať nižšej vrstve, aby volili Smer? Výborný pokus ako si odplašiť nízkopríjmových voličov.
HZDS stavilo na osvedčený kult osobnosti. Vlado je všade. Rad sám s heslami skrytými pod tri PPP ( Pravda, Práca, Poriadok).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite