Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pieta za maďarské lietadlo?

. .názory

Správa o zrútení poľského lietadla ma zastihla v košickej reštaurácii. V metropole východu som mal v tú sobotu stretnutie a na obed som zašiel na pizzu. Okolo mňa sedelo zopár mladých rodín s deťmi - nebolo tam zrovna ticho. Rádio hralo nie veľmi nahlas a správy bolo sotva počuť.

No keď hlásateľ prečítal tú správu, všetci ju zaregistrovali. Vtedy som nielen ja, ale celé osadenstvo reštaurácie po prvý krát počuli o tragédii. Vrava a krik detí zrazu ustali a v reštaurácii zamrzol každý pohyb i slová. Ticho. Počuť len ako na stôl dopadli príbory z dlaní.     


Malá odbočka. Hoci v našej spoločnosti mnohé vedie k skepticizmu, nikdy som si nemyslel, že by to v skutočnosti bolo až také zlé. Napriek tomu, že ešte donedávna sa dve tretiny národa na najvyššej politickej úrovni stotožňovali s vrahom, imbecilným primitívnym „národovcom“ a komunistom, ktorého politická stratégia je stávka na závisť a nenávisť ako najreprezentatívnejšie „hodnoty“ (údajne mierumilovných a dobrosrdečných) Slovákov, nikdy som vieru v náš národ nestratil.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite