Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slota je vraj rasista. No a?

.martin Hanus .názory

SNS je odpudivá strana. Ale výzvy na jej zákaz pre jeden primitívny bilbord triafajú vedľa. Nielen preto, že právne neobstoja.

Žiaľ, je to tak: jediný, kto v tejto bezkrvnej kampani s bezpohlavnými bilbordami javí známky života a chute mobilizovať svojich voličov, je Ján Slota. Na opačnom póli je SDKÚ, ktorej modré bilbordy („Ako chceme žiť? So šancou na úspech.“)  skôr pôsobia ako návody z prihlúplych knižiek o tom, ako byť úspešným, alebo ako rafinovaný nábor do scientologickej cirkvi.
Slota bojujúci o politické prežitie urobil v tejto chvíli to najlepšie, čo mohol: bilbord s Rómom zobrazeným ako parazitom dostatočne prekričal konkurenciu od Kotlebovcov a  desiatkam tisíc esenesáckych voličov dáva dôvod zabudnúť na všetky zlodejiny. A dokopať ich k urnám. Slotov predvolebný bilbord skôr prekvapuje z celkom iného dôvodu: prečo nechala strana ako SNS (okrem pár príležitostných frkov) túto tému ležať na zemi celých 20 rokov?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite