Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Takzvaní liberáli sa už načisto zbláznili?

.martin Hanus .názory

Nedávno sme na tomto mieste písali o šialenom nápade rakúskych Zelených kriminalizovať odporcov potratov, ktorí dávajú najavo svoj názor verejnými prejavmi. Prešlo pár dní a prišiel ďalší dôkaz,že nápady tohto druhu nemajú v Európe iba nejaké okrajové obskúrne skupiny.

Na pochopenie rozhodnutia Európskeho súdu pre ľudské práva v Štrasburgu, kde sa sudcovia v pomere 7:0 uzniesli, že kríže visiace v talianskych školách porušujú slobodu vierovyznania, by ste asi museli mať diplom z najlepších právnických fakúlt v Európe. Alebo by ste museli zažiť detstvo v rodine, kde vás hlava-nehlava mlátili krížom za každý menší hriech. No zdravým rozumom sa ten rozsudok pochopiť nedá.
Čo sa však dá, je urýchlene vystúpiť z Rady Európy (nemýliť si s EÚ) a zrieknuť sa Európskeho dohovoru o ochrane ľudských práv a slobôd, lebo sudcovia, ktorí tento dohovor vykladajú, sa - podozrenie je veľmi silné - jednoducho zbláznili.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite