Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Müllý Richard...

.martin Droppa .názory

...v stredu sa Vám v Bratislave začína slovenská časť česko-slovenského koncertného turné AQUA CITY BEST OF TOUR ´09. Počul som, že sa bratislavský koncert vypredal už v predpredaji, čo Vás určite teší...

.
...bolo to dávno, pred vyše dvadsiatimi rokmi, keď som bol ako vedúci oddelenia záujmovo-umeleckej činnosti v niekdajšom liptovskomikulášskom Mestskom kultúrnom stredisku na ukážkových prehrávkach nových koncertných šnúr slovenských hudobných skupín. Organizoval to Slovkoncert, tuším v Banskej Bystrici alebo v Žiline, na pódiu sa striedal Grigorov s Dubasovou, Hammelom aj Richardom Müllerom. Programovali sme koncerty pre kultúrne domy a strediská po socialistickej vlasti. Kto zobral aj to, čo sa nedalo predať ani cez závodné výbory Robotníckeho odborového hnutia, mal šancu dostať „trhák“ – napríklad Müllera, ktorému vtedy práve „ktosi – čosi vŕŕŕŕŕtal v paneloch“. O vyše dvadsať rokov neskôr ste si, Richard, spomenuli na Váš koncert v Liptovskom Mikuláši, ktorý som vtedy organizoval. To bolo od Vás „müllé“ a súčasne profi, pretože ste si na prstoch oboch rúk spočítali, že tohto roku oslavujete 25. výročie výstupu na koncertné pódiá. Je to tak: prvýkrát ste sa (čelom) k publiku postavili v roku 1984. Odvtedy pretieklo veľa rozbúrených vôd popod mosty spájajúce brehy Vášho profesionálneho a osobného života.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite