Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trikrát na okraj

.martin Hanus .názory

Pri čítaní dnešnej Pravdy: o lekárovi Labašovi a Hedvige Malinovej, o myslení odborárov a tajomných úkazoch v Nižňanského STV.

Generálny prokurátor Dobroslav Trnka už pred rokom ohlásil, že jeho úrad dal vypracovať lekárom akýsi záverečný posudok, ktorý by mal objasniť, či Hedviga Malinová utrpela zranenia (ako tvrdili pôvodné lekárske správy z nemocníc v Nitre a Dunajskej Strede), alebo si ich vymyslela (ako naznačoval neskorší znalecký posudok, ktorý objednali policajti). Rok prešiel a tam hore opäť hrajú svoje podivné hry. Trnka sa dnes podľa agentúry SITA vyjadril, že lekári nemienia posudok podpísať, lebo sú vraj pod tlakom médií, ktoré chcú, aby sa potvrdil útok na Hedvigu Malinovú. Dekan Lekárskej fakulty UK Peter Labaš (vo voľnom čase podporovateľ prezidenta Ivana Gašparoviča), ktorého experti mali posudok vypracovať, pre Pravdu uviedol: „Môže sa stať, že sa pod posudok nikto okrem mňa nepodpíše.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite