Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Fico prehral. Prosím?

.martin Hanus .názory

Slovenskí politológovia interpretujú výsledky volieb do europarlamentu nie na základe reality, ale podľa vlastných snov a túžob.

Opozičné strany vraj majú dôvod na spokojnosť, lebo spolu ako členovia Európskej ľudovej strany zvíťazili nad Smerom, ktorý patrí do čelade európskych socialistov. Tak nám to aspoň odkazujú politológovia (Grigorij Mesežnikov, Michal Horský...) – napokon, o „veľmi dobrom výsledku“ hovoril aj rozosmiaty líder KDH Pavol Hrušovský. Ešteže Mikuláš Dzurinda sa až tak pretvarovať nenaučil.

.fiktívny duel
Nuž dobre, jeden fakt nepustí: v paneurópskom dueli ľudovci verzus socialisti vyhrali teda na Slovensku ľudovci v pomere 6 : 5. Slovenskí pravičiari, radujte sa, veseľte sa. Celé to má len jednu chybu: tento takzvaný európsky rozmer výsledku našich eurovolieb je asi ten najnepodstatnejší, aký sa dá vôbec nájsť.
Pekne po poriadku: celý paneurópsky boj pravice a ľavice je čistá fikcia. „Pravicoví“ ľudovci a socialisti sú v europarlamente jedna klika, ktorá si dohaduje obsadzovanie postov od pozície predsedu EP až po poslednú upratovačku v trakte B1546 (určite existuje aj taký). Iste, vedú sa tu aj spory o rôzne rezolúcie a nariadenia, kde sa raz za čas obe frakcie do krvi zrazia, ale všetko sa to deje výlučne v rámci budovania európskej jednoty na večné časy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite