Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Robert Fico včera svojím prejavom zahájil na Slovensku normalizáciu

.juraj Petrovič .názory

Ak mal niekto pochybnosti o tom, aké sú skutočné ciele súčasnej vládnej koalície, po včerajšom videu Roberta Fica to musí byť jasné úplne každému. Na Slovensku sa začala normalizácia.

Juraj Petrovič

prejavy Roberta Fica v záujme zachovania aspoň zvyškov duševného zdravia nepozerám. Pozorne som si ale prečítal jeho prepis a mal som pocit, že som sa v čase presunul niekam do roku 1977. 

Komunisti vtedy o signatároch Charty 77 (dokumentu, ktorý nerobil nič iné, len vládnu moc vyzýval, aby dodržiavala Helsinský dohovor o ľudských právach, ktorý podpísala) hovorili, že sú agenti Západu, ktorých cieľom je rozvracanie socialistickej spoločnosti.  Bola to, pochopiteľne, lož. Komunisti ju opakovali až do Novembra 89 stále znovu a s jej pomocou chartistov zatvárali, mučili a vyháňali z krajiny. Niektorí, ako napríklad pán profesor Patočka, za svoj podpis a následné prenasledovanie zaplatili životom.

„Fico z pokusu o vraždu obvinil všetkých, ktorí na Slovensku predstavujú prekážku prechodu od liberálnej demokracie k orbánovskej autokracii.“

Robert Fico povedal v prvej vete svojho prejavu nie jednu lož, ale hneď dve. Vraj sa ho pokúsil zavraždiť aktivista slovenskej opozície. Atentátnik rozhodne nebol aktivistom slovenskej opozície. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite