Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pár slov k tomu, čo povedal Michal Kovačič

.eugen Korda .názory

My stará generácia novinárov, do ktorej patrím aj ja, si ešte veľmi dobre pamätáme časy, keď nám tajná služba SIS zapaľovala autá, vešala na dvere mŕtve zvieratá, vyhrážala sa likvidáciou rodinných príslušníkov a dobu, keď vysielanie Slovenskej televízie bolo jednou obrovskou dezinformačnou a propagandistickou párty.

Eugen Korda

v uliciach miest sa vraždili mafiáni a niekedy na to doplatili aj obyčajní ľudia. Boli to časy, keď sa Marián Kočner pokúšal majiteľom ukradnúť televíziu Markiza a aj vďaka občanom, ktorí ju vlastnými telami bránili, sa mu to nepodarilo. A bránili ju aj politici. Čuduj sa svete,  bol medzi nimi aj Robert Fico. V tom čase celou váhou svojej osobnosti bojoval za jej nezávislosť a obhajoval slobodu médií. 

Dnes ten istý muž spustil  demontáž právneho štátu a demokracie. Napriek tomu, že leží s vážnymi zraneniami v nemocnici, jeho politickí spojenci veselo pokračujú v likvidácii slobody prejavu. Je jasné, že žiadna deklarácia o tzv. „zmierení“ im ani trochu nebráni pokračovať vo valcovaní dôležitých inštitúcií. Robia to bez hanby, bez začervenania a s úsmevom na tvári.  Dobre vedia, že celú spoločnosť sa im nemôže podariť zmanipulovať bez toho, aby mala pod totálnou kontrolou médiá a obzvlášť televízie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite