Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Je strelec slniečkár a liberál?

.marian Jaslovský .názory

Ten, kto postrelil Roberta Fica, je údajne Juraj Cintula, čo naznačujú všetky zdroje, čiže „údajne“ je len právna formalita. A je liberál, PSkár a slniečkár? Vôbec nie.

Marian Jaslovský

tento amatérsky spisovateľ a protirómsky rasista je členom  Spolku slovenských spisovateľov. V pôvodnej verzii textu bolo, že aj Matice Slovenskej, to sa však ukázalo ako nepravdivá informácia a Matici Slovenskej sa za ňu ospravedlňujeme. Že je protirómsky rasista, o tom sa dá presvedčiť pomerne jednoducho. Podľa anotácie jeho knihy Efata.

Založil aj literárny klub Dúha, ale naozaj to nemá nič spoločné so symbolom LGBTI, lebo bol založený v roku 2005. Vtedy nemala dúha ešte tú hroznú povesť. 

Cintula tiež podporoval Slovenských brancov. 

Cintula je aj členom Spolku slovenských spisovateľov. V jeho predstavenstve sedí Roman Michelko, ktorý je jedným z hlavných aktérov anexie Fondu na podporu umenia. Nevyvodzujem z toho nič, ale zrejme je jasné, že Cintula asi veľký progresívec nie je.

Nepravdivá informácia, že Cintula pôsobí v štruktúrach Matice Slovenskej vznikla z podujatia jeho literárneho klubu v Dome Matice Slovenskej.

 

Cintulov „spisovateľský“ kolega Gustáv Murín vraj šíri po internetoch, že je progresívec. Tak vy môžete šíriť tento článok. 

Videl som video, kde Cintula naozaj nepôsobí konzistentne. Ale na špekulácie je zatiaľ stále dosť času. 

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite