Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň v parlamente: Mečiar, Fico, Blaha. A medvede

.martin Horička .názory

Prvého mája sme oslávili 20. výročie vstupu Slovenska do Európskej únie. Za ten čas sme ešte nemali vládu, ktorá by nás mentálne vzďaľovala Západu tak veľmi, ako to robí tá dnešná.

Martin Horička

prvého mája sme oslávili Sviatok práce, ale aj vstup Slovenska do Európskej únie. Už je to 20 rokov, čo sme sa stali oficiálne členom tohto najprestížnejšieho medzinárodného spolku na planéte. A práve dnes by sme si mali pripomínať, že vstup do Únie podporovali všetci naši politici – z celého politického spektra. S lídrami typu Vladimíra Mečiara by sme sa však do tohto prestížneho klubu nikdy nedostali.

Európska únia nezdružuje len ekonomicky vyspelé štáty, ale aj krajiny, ktoré sa hlásia k podobným hodnotám. Inak povedané, Mečiar do EÚ chcel ísť, pretože z členstva plynú hospodárske benefity, ale európski politici nechceli medzi seba zobrať Mečiara.

Štvrtá vláda Roberta Fica je mentálne tej Mečiarovej veľmi blízka, to sme už behom tých niekoľkých mesiacov mohli zistiť. A mohli to zistiť aj naši zahraniční partneri, či už v NATO alebo v Únii. Fico z EÚ vystúpiť nechce, aj on vie, že Slovensko Úniu potrebuje, ale zároveň sa svojimi vyjadreniami hodnotám Európskej únie neustále vzďaľuje.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite