Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň v parlamente: Čierny deň pre RTVS, útoky na mimovládky a hajlovanie

.martin Horička .názory

Vláda schválila deštrukciu RTVS, koaliční poslanci útočia na neziskovky, Huliak hajluje a Danko zametá.

Martin Horička

koalícia po prezidentských voľbách stratila aj tie posledné zábrany. V parlamente zahájila frontálny útok na kultúru, neziskové organizácie a RTVS. Zákon o slovenskej televízii a rozhlase už schválila vláda, zákonodarcovia ho dostanú na schválenie v najbližších dňoch. Už dnes je však jasné, že RTVS v súčasnej podobe končí a že bude nahradená niečím kvalitatívne veľmi odlišným.

Nedá sa ešte presne odhadnúť, ako hlboko telerozhlas ovládaný nominantmi SNS padne, vzhľadom na doterajšiu personálnu politiku „národniarov“ sa však dá odhadnúť, že to bude pekná hĺbka. Čakajme normalizáciu iných „názorov“, teda pluralitu na spôsob Danka a spol., alternatívu povýšenú na hlavný prúd. Či sa do popredia dostanú plnokrvní konšpirační teoretici, alebo len postavičky podobné tým z Mečiarovej éry (a či je v tom ešte rozdiel), sa zrejme dozvieme už počas nasledujúcich týždňov.

„Ak politici ovládnu verejnoprávne médiá, spravia si z RTVS slúžku svojej moci a záujmov, obávame sa, že už nebudeme vedieť zaručiť objektivitu, nezávislosť a pravdivosť,“ hovoria zamestnanci RTVS. Ich odpor sa však vláda rozhodla zlomiť silou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite