Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Naj(bez)mocnejší prezident

.martin Horička .názory

Peter Pellegrini je na papieri mocnejší ako všetci jeho predchodcovia v Prezidentskom paláci, no zatiaľ sa zdá, že v realite bude patriť medzi tých najbezmocnejších.

Martin Horička

aký bude prezident Peter Pellegrini? V politike je veľa zložitých otázok s nejasnými odpoveďami, väčšina z nás sa však zhoduje na tom, že táto k nim rozhodne nepatrí. Pellegrini bude s najväčšou pravdepodobnosťou taký prezident, aký bol (a ešte stále je) predseda parlamentu, premiér, vicepremiér, minister či poslanec. Ľudia na námestiach tomu dali svojrázny názov, ktorý medzičasom zľudovel – podržtaška.

To, či sa z neho stane – alebo vôbec môže stať – druhý Michal Kováč, teraz ponechajme bokom. Hovorí sa o tom veľa a ešte sa o tom veľa aj hovoriť bude, tu si však vystačím s klišé konštatovaním, že budúcnosť nepoznáme a ide tak len o špekulácie, ktoré nemajú žiadny reálny základ – teda okrem skutočnosti, že sa to už v dejinách Slovenska raz stalo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite