Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Odomykáme: Ako to teda bolo s tou Hedvigou Malinovou, pán Pellegrini?

.eugen Korda .názory

Neviem, či v čase, keď Robert Fico a Robert Kaliňák štvali Hedvigu Malinovú ako divú zver, sa jej Ivan Korčok zastal. Podobne neviem nič o tom, či niekde na jej obranu vystúpil Peter Pellegrini.

Eugen Korda

z vyjadrení k prípadu Hedvigy Malinovej je zjavné, že Peter Pellegrini túži po každom maďarskom hlase a dúfa, že aj ťažký životný príbeh študentky Malinovej by mu k tomu mohol pomôcť. Lenže tu sa sakramentsky mýli. 

V tom čase sa už totiž pohyboval na horných poschodiach vládneho Smeru a tým schvaľoval poľovačku na vtedajšiu študentku, ktorú v Nitre pri ceste na skúšku zmlátili holohlaví mladíci. 

Bola to doba, keď väčšina slovenských novinárov verila Ficovej historke, že študentka si všetko vymyslela, aby kompromitovala jeho vládu a zhoršila tak naše vzťahy s Maďarskou republikou. A zjavne tomu veril aj usmievavý Peter Pellegrini. Nemám mu to za zlé. Teraz by však bolo múdrejšie mlčať. Veľká časť Maďarov na južnom Slovensku si totiž tú štvanicu na Hedvigu Malinovú dobre pamätá.

V tom čase som bol šéfredaktorom relácie Reportéri v STV a po preštudovaní vyšetrovacieho spisu som dospel k poznaniu, že predseda vlády Fico a minister vnútra Kaliňák na povestnej tlačovej konferencii, kde šibrinkovali jej blúzkou, klamali - a skoro nikomu nevadilo, že v rukách držali veci, ktoré nesmeli mať.

Natočil som o tom reportáž. Samozrejme, obvinili ma z manipulácie.  Vraj som im v reportáži neposkytol dostatočný priestor. A tak som im ho chcel poskytnúť v pripravovanom pokračovaní reportáže. Erik Tomáš, ktorý bol v tom čase Kaliňákovým hovorcom mi najprv odkázal, že jeho šéf nebude na nič odpovedať. Neskôr predsa len zorganizoval stretnutie, na ktorom mi Robert Kaliňák po polhodinovom rozhovore povedal v podstate to isté. 

„Smer, ktorého bol Pellegrini hrdým členom ju šikanoval tak, že sa nakoniec rozhodla odsťahovať do Maďarska. “

Keď som mu povedal, že tú reportáž urobím aj bez jeho vyjadrenia, s úsmevom na tvári mi oznámil, že nech sa teda poriadne ponáhľam, lebo v televízii už aj tak dlho nebudem. Pár dní na to ma vtedajší riaditeľ Radim Hreha vyhodil s tým, že vraj je to želanie predsedu vlády a ministra vnútra. Pán Pellegrini mlčal. A nezastal sa samozrejme ani Hedvigy Malinovej. Smer, ktorého bol hrdým členom. ju šikanoval tak, že sa nakoniec rozhodla odsťahovať do Maďarska. Takže dnes nech tento jej falošný obranca radšej mlčí a nezneužíva jej meno.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite