Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Odomykáme: Druhé kolo prezidentských volieb rozhodne o smerovaní Slovenska

.eugen Korda .názory

Tento text vychádza bezplatne v rámci akcie Presvedč jedného nevoliča.

Eugen Korda

bol to napínavý večer. Ivan Korčok porazil Petra Pellegriniho s nečakane veľkým odstupom. V druhom, rozhodujúcom kole, sa však budú karty rozdávať znovu.

Krátko po polnoci záverečné reči oboch kandidátov naznačili, akým smerom sa bude ich vzájomný súboj uberať. Očividne sklamaný Peter Pellegrini opäť falošne volal po pokoji a zaklínal sa vojnou na Ukrajine. Nič nové, nič prekvapujúce. 

Jeho súper vytiahol silnejšie argumenty, ktoré bude predseda parlamentu v najbližších dňoch len ťažko vyvracať. Ivan Korčok hovoril o nesplnených sľuboch vládnej koalície, ktorú v týchto voľbách zastupuje Pellegrini. A nie sú to len potraviny, za ktoré napriek sľubom platíme najviac v EÚ. 

Toľko omieľaná pomoc s hypotekárnymi úvermi sa scvrkla na pár drobných, nefunguje zdravotníctvo, stále menej dôveryhodná je polícia, sú tu znovu tisíce nespokojných farmárov, neutícha agresívny slovník jeho politických spojencov a podporovateľov, prišlo k narušeniu priateľských vzťahov s našimi susedmi Poľskom a Českom, verejne tiež bola deklarovaná podpora výhry Putinovho zločineckého režimu. To všetko sú dôvody, pre ktoré Pellegrini v prvom kole utrpel nečakanú porážku. Na toto všetko nemá presvedčivé a rozumné odpovede, a tak sa uchýli len k ďalším podpásovým útokom. 

Ivan Korčok vie, že nie je nič vyhraté. Čaká ho kampaň, v ktorej sa proti nemu objavia klamstvá, šírené z vládneho tábora. Na voličoch je, aby ich rozoznali, nedali sa odradiť a prišli opäť k urnám v čo najväčšom počte. Ak sa novým slovenským prezidentom stane Ivan Korčok, začne sa erózia Ficovej moci nad Slovenskom. Ak sa ním stane Peter Pellegríni, nečaká nás ani pokoj, ani prosperita. Jeho zvolenie nás privedie ešte bližšie k Putinovej náruči. O 14 dní si vyberieme.  

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite