Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Eugen Korda: Čo bude znamenať výrok Ústavného súdu

.eugen Korda .názory

Dnes nikto nevie odhadnúť, aký výrok v súvislosti s kontroverzným (zločineckým) Trestným zákonom vynesú ústavní sudcovia. Dovolím si povedať, že to dnes nevie ani jeden z nich. Po jeho prijatí na konanie sa môže naplniť niekoľko scenárov.

Eugen Korda

podanie pani prezidentky v plnom rozsahu odmietnu alebo jeho účinnosť pozastavia a budú skúmať, či jednotlivé články zákona sú v súlade s Ústavou SR. To sú dva základné scenáre, ktoré môžu nastať. Ak sa s prezidentkou nestotožnia, tak zákon vstúpi do platnosti. Následne sa zdvihne vlna občianskych protestov, ktoré pravdepodobne neprerastú do násilností a po nejakom čase sa situácia upokojí. Ficov sen o beztrestnosti sa tak naplní vrchovato. 

Špecializovaná prokuratúra definitívne zanikne a vyšetrenie mnohých trestných činov sa vďaka podstatnému skráteniu premlčacej doby definitívne skončí. Vyšetrovanie nepremlčaných skutkov sa natiahne do nekonečna. Európska Únia naplní niektoré svoje hrozby a Robert Fico ich bude ignorovať. Pozastavenie prítoku miliárd eur z pokladnice EÚ síce Slovensko poškodí, ale jemu to, vzhľadom na splnenie kľúčového cieľa, a tým je zabezpečenia beztrestnosti sebe a vyvoleným ľuďom, bude úplne jedno. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite