Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň v parlamente: Leninove spisy a 100 dôvodov na odvolanie Martiny Šimkovičovej

.martin Horička .názory

Pozmeňovací návrh k novele Trestného zákona nič podstatné nepozmeňuje, ale minister spravodlivosti radšej venuje svoj čas brožúrke o nespravodlivosti. PS a SaS chce odvolať ministerku kultúry, ktorá podľa nich nie je kultúrna. A kto z poslancov má vlastne umelú inteligenciu?

Martin Horička

vláda na poslednú chvíľu prišla s pozmeňovaním návrhom k novele Trestného zákona. O úprimnej snahe Fica a spol. nájsť spoločný kompromis svedčí tá skutočnosť, že za predkladateľa návrhu si vybrali poslanca Tibora Gašpara (Smer), ktorý je sám trestne stíhaný. Je však možné, že postranný úmysel za tým byť ani nemusí, napokon, pre súčasnú koalíciu nie je úplne najjednoduchšie nájsť vo svojich radoch niekoho, kto s políciou žiadne opletačky nemá.

Ako sa však ukázalo (prekvapenie!), pozmeňujúci návrh v skutočnosti nič zásadné nepozmeňuje; prípadne len čisto kozmeticky, najmä v oblastiach, ktoré sa týkajú Európskej únie. Fico totiž dobre vie, že chystanými zmenami balansuje na hrane prijateľného, a preto si Brusel ešte nechce pohnevať, čo platí aj pri jeho zahraničnej politike. Hoci má doma silácke reči, v zahraničí sa z neho (zatiaľ) druhý Orbán nevykľul. Či je to len dočasná fasáda, sa dozvieme zrejme až v blízkej budúcnosti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite