Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Instagramová kráľovná na ministerstve. Pre dobrú fotku neváha ministerka Dolinková ohroziť aj predčasne narodené dieťa

.juraj Petrovič .názory

Ministerke Zuzane Dolinkovej sa zatiaľ darilo schovávať v tieni jej oveľa „populárnejšej“ kolegyne Martiny Šimkovičovej. Včera sa ale objavili fotografie pani ministerky, ktoré ju posúvajú veľmi blízko k ministerke kultúry.

Juraj Petrovič

mnohé političky a politici systematicky kŕmia sociálne siete svojimi fotografiami. Známy je prípad bývalej českej ministerky financií a dnes predsedkyne poslaneckého klubu ANO Aleny Schillerovej. Tá sa „preslávila“ napríklad fotografovaním sa na Instagram aj so svojim straníckym šéfom Andrejom Babišom v dedinke Moravská Nová Ves len niekoľko hodín po tom, čo sa ňou prehnalo zničujúce tornádo. 

Tornádom by sme našu pani ministerku zdravotníctva určite nenezvali. Napriek tomu sa jej už podarilo niekoľko zaujímavých počinov. Napríklad masové odvolávanie riaditeľov nemocníc a ich nahrádzanie neskúsenými ľuďmi s politickou väzbou na Hlas. 

Alebo zrušenie metodického usmernenia, ktoré umožňovalo transrodovým ľuďom zmeniť si pohlavie v dokladoch po absolvovanej tranzícii aj bez chirurgickej zmeny pohlavia. O tomto kroku sme sa výdatne rozprávali aj v jednom z našich redakčných podcastov. Zrušenie bolo čisto politickým rozhodnutím a ministerka ho obhajovala pamätnou vetou „V záujme deklarovania stability vládnej koalície pristúpi ministerstvo zdravotníctva k zrušeniu tohto usmernenia.“ Inými slovami - ublížime ľuďom, ktorí pre svoju inakosť už aj tak dosť trpeli, len aby sme sa zapáčili Andrejovi Dankovi.

O čo menej robí ministerka skutočne dôležité veci vo svojom rezorte, o to viac sa venuje svojej propagácii. Na sociálnych sieťach sa popri množstve iných objavila  aj fotografia pani ministerky, ako v náručí drží predčasne narodené dieťa. Oblečená v civilnom odeve, s hodinkami a šperkami. Pritom na oddelenie starostlivosti o predčasne narodené deti nepustia ani rodičov bez jednorazového plášťa, s rúškom a bez akýchkoľvek šperkov. Je to samozrejme nie z estetických ale z hygienických dôvodov, predčasne narodené deti ešte nemajú plne vyvinutú imunitu a tak je dôležité, aby boli čo najmenej ohrozené mikroorganizmami, ktoré niekto prinesie zvonku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite