Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Z Facebooku ministerstva kultúry zmizli všetky príspevky Šimkovičovej. Prečo?

.marian Jaslovský .názory

Posledným príspevkom na FB stránke MKSR je dnes večer rozlúčka dočasnej ministerky kultúry Silvie Hroncovej z 25. októbra 2023. Všetko, čo zosmolila Šimkovičová, všetky tie homofóbne útoky, ankety, z Facebooku zmizli a zostali len na Instagrame.

Marian Jaslovský

ťažko v tejto chvíli povedať, čo bolo dôvodom, že niekto tie posty vymazal. Zrejme si niekto (právnici MKSR?) zrátali, že by bolo nemilé, keby Facebook vymazal stránku tejto štátnej inštitúcie tak, ako keby do bol nejaký Danny Kollár. Pani Šimkovičová sa už vyjadrila na ruskej sieti Telegram, kam vlastne patrí, lebo tu operujú extrémisti, ktorých poslali preč z Facebooku či YouTube: 

Facebooková stránka ministerstva kultúry je od novembra 2023 permanentne v stave kybernetického ohrozenia,“ píše. „Ministerstvo nemá záruku, že sa do obsahu FB stránky Ministerstva kultúry SR nezasahuje zvonka. Vzhľadom na to, že zo strany bývalých vedení ministerstva kultúry, dodnes neprišlo ku korektnému odovzdaniu hesiel k Facebookovej stránke ministerstva kultúry, súčasné vedenie ministerstva nebude pokračovať v používaní tejto stránky.

Disponujeme preukázateľnými informáciami, že na Facebookovskú a Instagramovú stránku Ministerstva kultúry SR boli vykonané vstupy tretích subjektov. Z dôvodu kybernetickej bezpečnosti rezortu a jeho informácií, nebudeme do prešetrenia používať tieto stránky na kontakt s verejnosťou.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite