Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doktor Gustáv Husák sa dočkal adorácie

.eugen Korda .názory

Môjho otca poslali komunisti na 16 rokov do väzenia len preto, že bol demokrat a novinár, ktorý za našu slobodu bojoval v Spojenom kráľovstve a neskôr na západnom fronte. Našťastie prišla amnestia a on mi po desiatich rokoch občas hovoril, aké to bolo, tam za múrmi väzenia a s kým tam sedel v spoločnej cele.

Eugen Korda

jedným z jeho spoluväzňov bol aj Gustáv Husák. Toho tam v rámci čistiek na Stalinov príkaz poslali jeho komunistickí súkmeňovci. Väčšina politických väzňov ho vraj ignorovala a nechceli mať s ním nič spoločné a po pravde on sa k nim choval rovnako. Po ruskej okupácii Československa sa Gustáv Husák stal z vôle našich okupantov prezidentom a oddaným spojencom vtedajšieho komunistického režimu v Moskve. 

Stali sme sa svedkami vrelých objatí a horúcich bozkov medzi ním a vtedajším generálnym tajomníkom ZSSR Brežnevom. Boli to nechutné predstavenia, plné podlízavosti a podriadenosti. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite