Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Robert Fico trochu cúvol — nezakázal, len prerušil

.eugen Korda .názory

Predseda vlády Robert Fico prostredníctvom Tlačového odboru Úradu vlády oznámil, že prerušil komunikáciu s vybranými médiami dokedy si nezačnú plniť svoju zákonnú povinnosť. Pod ňou si vraj predstavuje pravdivé, všestranné a včasné informovanie verejnosti.

Eugen Korda

poďme teda pekne po poriadku. Premiér nikdy nepreukázal, či dotknuté médiá informovali nepravdivo, nevyhral žiaden súd, v ktorom by sa domáhal, aby informovali pravdivo. Možno mal však na mysli tie prípady, keď médiá zverejňovali výroky z jeho tlačových konferencií, na ktorých on a jeho stranícki kumpáni klamali ostošesť, pričom na verejnosť vypúšťali neoverené, nepravdivé a sfalšované správy. Všetky boli z dielne strany Smer, ktorej šéfoval. Redakcia .týždňa na tieto tlačové konferencie nechodila práve preto, aby nešírila nepravdivé informácie. 

Ak sa predsedovi vlády celkom nečakane zachcelo všestranných informácií, tak práve tieto média mu takúto pestrosť zaručovali. Pravda je taká, že sa ich ignorovaním jednoducho len pokúša oklieštiť mnohofarebnosť správ a informácií. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite