Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Tomáša Zálešáka: Ako zničiť darebákov, utópiu a jánošíctvo?

.tomáš Zálešák .názory ..týždeň

Útok Hamasu si už teraz vyžiadal viac civilných židovských obetí než iné konflikty od druhej svetovej vojny. Bude ťažké zneškodniť extrémistickú sieť v regióne. To je však nevyhnutná podmienka akéhokoľvek ďalšieho znesiteľného spolužitia.

Tomáš Zálešák

ako zničiť darebákov?

Útok Hamasu proti štátu Izrael nie je žiadna improvizácia. Už teraz si vyžiadal viac civilných židovských obetí než iné konflikty od druhej svetovej vojny. Áno, trpí a zomiera aj arabské obyvateľstvo v pásme Gazy – za to však nesie vinu Hamas a v neposlednom rade aj jeho kruto zbabelá taktika skrývania sa za civilné objekty a osoby. O to väčší problém, že tento „neštátny aktér“ sa medzičasom stal kvázipolitickou reprezentáciou obyvateľov Gazy. To neuľahčí ani politické rozhodovania, až sa vojnová hmla opäť rozplynie v stave na hrane prímerí a extrémneho násilia, notorickom pre danú oblasť. Hamas bude porazený. Oveľa ťažšie bude zneškodniť celú extrémistickú sieť v regióne, podporovanú darebáckym zahraničím. To je nevyhnutná podmienka akéhokoľvek ďalšieho znesiteľného spolužitia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite